Grunnlaget for stiftelsen av Norges orlogsforening.

Etter den annen verdenskrig som hadde kostet så mange menneskeliv, så meget sorg og så store ødeleggelser, ble det ganske fort klart for enhver at det heller ikke etter denne storkrig, skulle bli farvel til våpnene. Med en verdensomfattende fred, med frihet og trygghet for alle.
 

Blant folk som hadde tjenestegjort i de militære styrker føltes derfor et behov for å holde sammen i en eller annen organisasjonsform for å vedlikeholde og styrke forsvarsviljen som gjennom krigens tvang og ydmykelser var blitt levende og virkelig.

formål.

Da Norges Soldatforbund våren 1948 tok opp spørsmålet om å danne en ”Marinens soldatforening”, fikk ideen en god tilslutning bl.a. av daværende sjef for Sjøforsvaret, admiral Horve. Dette var opptakten til stiftelsen av Norges orlogsforening den 7. mai 1948.
 

I anledning stiftelsen ble det sendt et hilsningstelegram til H.K.H. Kronprins Olav som påfølgende dag sendte den nystartede forening et lykkeønskningstelegram. Lykkeønskningen fra H.K.H. Kronprinsen ble en manifestasjon av Norges orlogsforenings tilblivelse. Derfor regnes 8. mai, frigjøringsdagen som Norges orlogsforenings stiftelsesdag. En riktigere og finer stiftelsesdag enn 8. mai kan neppe tenkes for Norges orlogsforening hvis formål er å bevare frihet og fred ved å opprettholde og styrke forsvarsviljen i folket.

Vi holder til i Smithsvingen 15
På Ullern i Oslo
Klikk her for kart for adressen
Klikk her hvis du kommer med Tbane til Makrellbekken
Klikk her hvis du kommer med Tbane til Montebello